De omgeving /

wat er nog meer te doen is

De Vendee  
     

De Vendée heeft een kustlijn van meer dan 300 kilometer. Brede zandstranden, afgewisseld door ruige rotspartijen, vormen het aantrekkelijke decor voor een onvergetelijke vakantie. Overal vindt u strandtentjes waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje, terwijl ook een frisse duik in de azuurblauwe zee zeker niet te versmaden is. Voor de kust liggen schilderachtige eilandjes, zoals het Île d’Yeu, waarvan er een aantal per boot bereikbaar zijn.

Ook in het binnenland kunt u zich uitstekend vermaken. Hier vindt u een afwisselend landschap met moerassen, velden en beboste heuvels. Een ontdekkingsreis op het water van de Marais Poitevin – ook wel het groene Venetië genoemd – is beslist de moeite waard. Ook de valei van het riviertje de Yon van een ongekende schoonheid en vormt een prachtig decor voor heerlijke wandelingen. 

De Vendée is van oudsher een gebied van veeteelt, visserij en zoutwinning. Het mooiste dorpje van de Vendée – volgens sommigen zelfs van heel Frankrijk -  is Vouvant. Hier vindt u verschillende abdijen, kerken en kastelen. De rijke geschiedenis van de streek wordt verbeeld in attractiepark Le Puy du Fou en het gelijknamige wereldberoemde zomerspektakel, waarbij 3000 acteurs de geschiedenis tot leven brengen.
Afbeeldingsresultaat voor puy du fouAfbeeldingsresultaat voor ile de yeuAfbeeldingsresultaat voor vouvant vendée

Op relatief geringe afstand van Resort Les Jardins vindt u een aantal aantrekkelijke steden die de moeite van een dagtrip waard zijn. La Rochelle bijvoorbeeld is één van de mooiste steden aan de Atlantische kust. De stad heeft een rijke geschiedenis die meer dan duizend jaar teruggaat. U kunt er genieten van de prachtige architectuur, leuke eilandjes voor de kust (bijvoorbeeld Ile de Ré), een enorme jachthaven (de grootste van Europa) en langs de haven van heel veel leuke terrasjes en restaurantjes waar je heerlijke vis kunt eten. Het aan de Loire gelegen Nantes leent zich uitstekend voor een dagtocht. Hier vindt u bijvoorbeeld het Château des ducs de Bretagne en, in de Loire, het Île de Feydeau met zijn prachtige achttiende-eeuwse architectuur.

Les Sables d'Olonne     
Les Sables d'Olonne is van oudsher de badplaats voor de bewoners van Parijs. Daardoor staan er vele karakteristieke gebouwen uit de 15e eeuw. De laatste jaren is de stad gemoderniseerd maar met behoud van alle karakteristieke elementen. De stad heeft een prachtige boulevard waar men volop kan genieten van de zee en de bloemrijke borders, wandelend of op een van de talrijke terrassen. De vissershaven is bekend om zijn gezellige restaurantjes. Ook kunnen vanuit de vissershaven verschillende boottochten worden geboekt. Voor de fietsliefhebbers zijn er honderden kilometers geasfalteerde fietspaden in de omgeving aangelegd. Tot slot kunnen uiteraard de watersporters in Les Sables d'Olonne hun hart ophalen. Zo is een deel van de kust speciaal voor surfers bedoeld en zie je verder op zee vele zeilboten.
Strand SablesKust SablesPlage du VeillonHet dorp SablesSchelpenstraatje

Golfen 
In de nabije omgeving (5 tot 40 km) van het resor vindt u maar liefst vijf schitterend gelegen 18 holes golfbanen. Hier kunt u fantastisch golfen en genieten van het prachtige landschap. Er zijn regelmatig speciale greenfee aanbiedingen.  Bij de receptie krijgt u korting voor de baan in Olonne sur Mer.

De Vendee Globe    
Les Sables d'Olonne staat bekend om de Vendee Globe. Deze solo-zeilrace om de wereld vindt iedere 4 jaar plaats en start vanuit deze haven. Een belevenis voor elke zeilliefhebber.
Afbeeldingsresultaat voor vendee globe

                                                                                                                          

 

                                                                                                               

 

sfeerimpressie

sfeerimpressie